Log In to HaverHub

Building Progress

BUILDING PROGRESS            

Building updates and photos for you to enjoy seeing inside and watching the work progress.  Enjoy!

WHERE IT ALL STARTED – LOVE AT FIRST SIGHT!

In the heart of Haverfordwest’s Quay side area the old post office occupies a surprisingly large area, with large warehouse and sheds to the rear, connected to the main building by a secluded and walled courtyard.

2017 Getting the building … a few brave pioneers formed our first board of directors!

Formerly not accessible to the public, the old post office site went on the market. Bought by Jerry, a supporter of the Haverhub goals, the site soon attracted all sorts of people who have joined the adventure and all been a vital part of the story so far. Much work, loads of events and public kindness and support, and our renovations will mean all of these hidden spaces can now become fully public from next spring!

 

Rear loading and postal parking garages and yard.

 

The old abandoned post office counter

Lloyd the Graffiti gave the boarded up windows some love!

 

Behind the counter will become our HQ

2018 30 years of pigeon presents, once a post van garage

 

Interior block walls came down and the unsafe roof too

 

2020  – What a Year! But at least Haverhub could keep very busy behind our closed doors.

After a long wait for funding, and a tender process early in 2020, we could start the exciting current renovations in October with G&G Builders winning the main contract.

Renovations are expected to take until March next year and we hope to open in April!

The courtyard will become a community green space and garden for family friendly enjoyment and to extend the public space at Haverhub. We will make an opening to the river while retaining the safe seclusion of a walled garden.

HAVERHUB DESIGN TEAM    Tim Colquhoun Architect, Meurig Jones Quantity surveyor, Gitti Coats Project Manager, Jerry Evans Finance Director

 

Graham (G&G) & Jerry – Haverhub

 

Gitti – Haverhub

 

Meurig – Quantity Surveyor

Tom (chef) helps architect Tim layout kitchen

Plastering the hot desk corridor

 

Trying the Work Hub loo for size

 

One of the work hub offices

 

The old sorting office being insulated and plaster boarded

 

Commercial kitchen lined and extractors fitted

The kitchen stared with knocking down old loos

 

Making openings for new reception desk and team office

FUNDING Info …       Alongside the generosity of many local people making donations personally or through Just Giving and supporting fundraising events, we have needed larger Capital grants for the building work. Our main funders include:  LEADER, WELSH GOVERNMENT RURAL DEVELOPMENT PROGRAM, WG COMMUNITY FACILITIES PROGRAM, WG TRI GRANT, PCC ENHANCING PEMBROKESHIRE GRANT, ARCHITECTURAL HERITAGE FUND GRANTS, TOWN HERITAGE INITIATIVE, AWARDS FOR ALL (LOTTERY), PEROTTS TRUST, PLANED DIGITAL COMMUNITIES EQUIPMENT GRANT, and TESCOS BAGS OF HELP.  Donated skips and vans by local businesses enabled Haverhelpers to be able to clear the site.